Cine News , Κινηματογράφος

Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει στα 90 του με νέα ταινία στη Μαδρίτη

Στα 90 του χρόνια, ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω από την κάμερα με ένα φιλόδοξο νέο πρότζεκτ, γυρισμένο στην Ισπανία και για πρώτη φορά στη Μαδρίτη.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2026

Στα 90 του χρόνια, ο Γούντι Αλεν αποδεικνύει πως δεν έχει καμία διάθεση να αποσυρθεί αθόρυβα. Αντιθέτως, ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω από την κάμερα με μια νέα ταινία, επιβεβαιώνοντας ότι η δημιουργική του ανησυχία παραμένει ζωντανή. Το νέο πρότζεκτ, που προς το παρόν φέρει τον τίτλο WASP 2026 (Woody Allen Spring Project), αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα την άνοιξη, με φόντο την Ισπανία και, για πρώτη φορά στην καριέρα του, τη Μαδρίτη.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει εκφράσει ανοιχτά τη χαρά του για την επιστροφή του στη χώρα, τονίζοντας ότι, αν και έχει ξαναδουλέψει στην Ισπανία, η Μαδρίτη αποτελούσε πάντα μια πόλη που ήθελε κινηματογραφικά να εξερευνήσει. Η ισπανική πρωτεύουσα δεν θα λειτουργήσει απλώς ως σκηνικό, αλλά και ως βασικός υποστηρικτής της παραγωγής, καθώς ο Δήμος της Μαδρίτης συνεισφέρει σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, το όνομα της πόλης θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον τελικό τίτλο της ταινίας.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο, με αρχικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά το κόστος της παραγωγής εκτιμάται πως θα φτάσει περίπου τα 14 εκατομμύρια. Παρότι το πλάνο μιλά για αρκετούς μήνες γυρισμάτων, όσοι γνωρίζουν τον ρυθμό εργασίας του Αλεν δύσκολα πιστεύουν ότι θα χρειαστεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλωστε, η ταχύτητα και η πειθαρχία υπήρξαν ανέκαθεν χαρακτηριστικά της μεθόδου του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η συμμετοχή της εταιρείας 3SIX9 Studios στην παραγωγή. Πρόκειται για σαουδαραβική εταιρεία, με επικεφαλής τον σεΐχη Μοχάμεντ Γιούσεφ Ελ Κερεΐτζι, έναν δισεκατομμυριούχο από τον Κόλπο. Η εμπλοκή της δίνει στη νέα ταινία μια πιο διεθνή και απρόβλεπτη διάσταση, ενώ ανοίγει και συζητήσεις γύρω από τη σύγχρονη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού και αμερικανικού σινεμά.

Σεναριακές λεπτομέρειες και επιλογές καστ παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι η ταινία θα είναι κατά κύριο λόγο αγγλόφωνη και θα πλαισιώνεται από ηθοποιούς υψηλού προφίλ. Δεν λείπουν και οι φήμες για πιθανή επανένωση του Αλεν με τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ, τους πρωταγωνιστές του «Vicky Cristina Barcelona», ένα ενδεχόμενο που, αν επιβεβαιωθεί, θα έχει έντονο συμβολικό βάρος.

Η επιστροφή αυτή έρχεται λίγα μόλις χρόνια μετά το «Γυρίσματα της Τύχης» (2023), την 50ή ταινία της καριέρας του, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και αποτέλεσε μια από τις πιο καλοδεχούμενες δουλειές του την τελευταία δεκαετία. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στα γαλλικά, απέσπασε θετικές κριτικές και επιβεβαίωσε ότι ο Αλεν, παρά την ηλικία του, εξακολουθεί να βρίσκει τον τρόπο να αφηγείται ιστορίες με καθαρό βλέμμα και κινηματογραφική ακρίβεια.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
January 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close